A tökéletes felületek

Tökéletes felületkezeléshez elengedhetetlen a csiszolóberendezés, a csiszolóanyag és a megmunkálás típusának megfelelő megválasztása. Az eredményül kapott tökéletes felület számos különböző paramétertől függ.

Polírozás

Polírozási eljárás tökéletesen sima felületet eredményezhet, amely még a kézi megmunkálást is felülmúlja. Kisebb munkadarabok esetében gyakori a nedves polírozási eljárás, amelynek során a munkadarabokat egyszerre csiszolják és polírozzák. Keményfémek és kerámiák magas fényűre polírozásához speciális száraz polírozási eljárásokat alkalmaznak. 

Sorjázás

Igaz, hogy a legtöbb fém munkadarabnak a gyártási folyamatot követően mentesnek kell lennie az éles élek, forgácsok vagy marásoktól. A "sorjázás" kifejezést elsősorban a fémfeldolgozó iparban használják. Sorjázással egyidejűleg a munkadarabot általában percek alatt lekerekítik és kisimítják, és az eredmény csak pár tíz nanométeres tökéletesen sima felület.

Perem lekerekítése

Az eljárás fő célja a szerszám megbízhatóságának és élettartamának növelése. Lekerekített éle görcsmentes, nincs másodlagos görcs, és így jobban védett a kopással szemben.

  • Vágóélek lekerekítése
  • Munkadarabok lekerekítése általában

Simítás

Tömeges felületcsiszolási eljárással kivételesen sima felületeket lehet elérni, ami jelentősen csökkenti a súrlódás során fellépő kopást és zajt, és növeli a termék élettartamát, különösen a következő területeken:

  • Motorok gyártása
  • Autóipar
  • Fémmegmunkálás
  • Formázó szerszámok

GIGANT 1

Jelenleg valószínűleg a legolcsóbb oldószer alapú zsírtalanító és tisztító rendszer az európai piacon kis és nagyon kis alkatrészek kis sorozatban történő zsírtalanítására.

Az "alacsony költségek" és a fejlett folyamattechnológia kombinációja és a lehetőségek sokasága előre meghatározza, hogy a VARIO-S az Ön igényeinek megfelelő ideális rendszer.

TEST 1